ΟΑΣΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ UNI ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας μας, σας ενημερώνουμε ότι η UNI Finance Global Union, Παγκόσμια Ένωση εκπροσώπησης εργαζομένων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανταποκρινόμενη άμεσα στην από 3.8.2023 κοινή επιστολή της ΟΑΣΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, απηύθυνε δια του αντιπροσώπου της κ. Angelo di Cristo, Head of Department Finance Sector, επιστολή στη Διοίκηση της Εταιρίας με το παρακάτω περιεχόμενο:

«Αγαπητοί κύριοι,

Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ένωσης UNI Finance, που εκπροσωπεί εργαζόμενους στον χρηματοπιστωτικό τομέα από όλο τον κόσμο, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ανησυχία την τρέχουσα κατάσταση στην Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλειών "Η Εθνική" από τη θυγατρική μας Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας.

Η τρέχουσα διαδικασία ένταξης, που θα οδηγήσει στην απόλυση 33 μακροχρόνιων εργαζομένων, είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της Ανώνυμης Εταιρίας Γενικών Ασφαλειών "Η Εθνική" και η απόρριψή τους με αυτόν τον τρόπο αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές των εποικοδομητικών και θετικών εργασιακών σχέσεων. Το γεγονός ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έλαβαν ειδοποίηση για τις προθέσεις σας την ημέρα της 49ης επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, έρχεται να προσβάλει ακόμη περισσότερο κάθε έννοια εργασιακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Τα συνδικάτα μας σε όλο τον κόσμο είναι ενήμερα για την κατάσταση και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Θα σας παροτρύναμε θερμά να το ξανασκεφτείτε και να μπείτε σε νέα διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Ανώνυμης Εταιρίας Γενικών Ασφαλειών "Η Εθνική". Εκτιμούμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία ένταξης, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν ως μόνιμο προσωπικό θα ενταχθούν στα κατάλληλα μισθολογικά κλιμάκια και επίπεδα ιεραρχίας με βάση την προηγούμενη υπηρεσία τους, και θα τερματιστεί η απειλή που πλανάται πάνω από 33 εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τη θυγατρική μας Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και θα περιμένουμε νέα για τις εξελίξεις.

Είναι βαθιά μας ελπίδα ότι η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρίας Γενικών Ασφαλειών "Η Εθνική" θα επανεκκινήσει επειγόντως τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση με το σωματείο για την επίτευξη ενός αποτελέσματος που θα σέβεται την πολυετή προσφορά των εργαζομένων αυτών.»

ypografh oase

Συνημμένη η από 7.8.2023 επιστολή της UNI Finance Global Union (διαβάστε εδώ).

επιστροφή στην κορυφή