ΟΑΣΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2020 (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ)

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

Αποζημιώσεις για κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card  λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών

 

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 09/06/2020 ανακοίνωσης μας, υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΑΣΑ έχει ήδη ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ CARD, οι οποίοι είχαν προπληρώσει το 2020 αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων το οποίο συνολικά είναι 55 ημέρες.

Οι αποζημιώσεις  έχουν πιστωθεί  αυτοματοποιημένα, από την 1 Ιουνίου, στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών.

Καλό είναι οι συνάδελφοι να κάνουν την επιδότηση το συντομότερο δυνατό μιας και οι περισσότερες κάρτες λήγουν την  28/02/2021.

Ότι αφορά την διαδικασία ετήσιας επιδότησης των καρτών όπως αυτή ίσχυε μέχρι και το 2020  το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προχωρήσουμε σε νέα σύμβαση καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που μετακινείτε είναι πολύ μικρός λόγο της τηλεργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη τιμή.

Έχουμε όμως αιτηθεί στον ΟΑΣΑ την παροχή εκ νέου επιδότησης για το χρονικό διάστημα από 07 Νοεμβρίου 2020 που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους.

 

            Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

              Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης   Γιάννης Πετσαλάκης

επιστροφή στην κορυφή